HOROSKOP ZA HRABRE: Otkrijte sve mračne tajne i najgore istine o sebi

Svaki horoskopski znak zodijaka po nečemu je karakterističan. Osim onih osnovnih osobina, kad malo više analiziramo neki znak mnogo toga zanimljivog možemo otkriti.

Svi imaju svoje dobre i loše strane, ali s onim lošim se najčešće niko ne voli da se suoči. Evo koje su mračne strane svakog od znakova zodijaka.

OVAN

Najviše se ponose time što nemaju dlake na jeziku. Sve što misle reći će vam u lice, često su bahati i previše impulsivni. Ne mare za tuđe osjećaje i često “trče” iz jedne veze u drugu. Jako su loši vođe, iako misle da nema boljih od njih. U školi se maksimalno zalažu i ostvaruju zavidne rezultate, ali se baš zato u budućnosti često okrenu lenjosti.

BIK

Uživaju u pohvalama drugih ljudi i nije im problem da manipulišu drugima i njihovim osjećajima samo kako bi zadovoljili svoj ego. Skloni su pretjeranom histerisanju i prave su kraljice drame.

BLIZANCI

Za svaki svoj potez očekuju gromoglasan aplauz i neprekidne pohvale. Nezreli su i vrlo ratoborni ako nešto nije po njihovom. Obožavaju da se ljute, iako često ni sami ne znaju zašto.

RAK

Egoistični su plačljivci. Nisu maštoviti, osim kad je u pitanju kukanje. U tome im nema ravnih! Njima je uvijek najteže u životu. Iako će uvijek naučiti sve što treba, nikada ništa od toga neće zapamtiti. Osim toga, grozni su kuvari.

LAV

U stanju su da raspravljaju satima samo kako bi bi ispali u pravu, iako najčešće to nisu. Nije ih briga što im drugi govore, ali zato očekuju da svi slušaju njih.

DJEVICA

(Pre)veliki perfekcionisti kojima je uspjeh najvažniji na svijetu. Teško se vežu za ljude i u njihovom slučaju, pokazivanje osjećaja samo je znak slabosti.

VAGA

Vole se praviti najsnažniji, najpametniji, najsposobniji, a u stvari su klasični strašljivci koji ništa ne mogu samostalno da naprave. Takođe, pravi su kontrolfrikovi pa se osobe koje su s njima u vezi često osjećaju kao da su u zatvoru.

ŠKORPIJA

S njima nikada ne znate kada će eskplodirati. Prava su zlopamtila i nikada ne opraštaju. Za njih nikakva pravila ne vrijede, možda čak i ne postoje, jer oni sami kreiraju sva pravila ovoga svijeta.

STRIJELAC

Govori jedno, misli drugo, a radi treći. Neiskreni su i bez problema preuzimaju tuđe zasluge. Na putu do uspjeha zaboravljaju i na prijatelje, porodicu i sve druge.

JARAC

Tvrdoglavi su i nikada ne prihvataju poraz. Uvijek se prave najpametnijima i ljubomorni su na aspolutno sve i svakoga.

VODOLIJA 

Osjećaji su im stran pojam, a sami sebi su najbitniji i očekuju da će svima drugima takođe biti upravo oni najbitnije osobe na svijetu. Sve druge ljude smatraju manje vrijednima i nikada im neće uputiti neki kompliment ili priznati da su u pravu.

RIBE

Njihov život priča je za sebe i mogao bi se uporediti s filmskom dramom. Hvalisavci su i pravi brljavci koji su u stanju da “uguše” pričom o sebi.

Avaz