Portal 072info

Hotel novčano kažnjava goste koji napišu nešto loše o njemu

Jedan hotel u Hadsonu dospeo je na naslovne strane svih svjetskih medija kada je uveo praksu kažnjavanja gostiju zbog objavljene negativne kritike…

Na sajtu hotela Junion strit gest haus stoji obavještenje:

“Od vašeg depozita, biće oduzeto 500 dolara na ime novčane kazne ukoliko vi ili bilo ko od gostiju vaše proslave na internetu napišete negativnu kritiku našeg hotela”.

A to bi značilo da u ukoliko ste odlučili da baš u ovom hotelu organizujete venčanje ili neku drugu proslavu, a pritom se nistee dobro proveli negde na Internetu ne smete to i da napišete. U suprotnom vi ili vaši domaćini platićete kaznu od 500 dolara.

Prvi je o ovoj neobičnoj praksi izvestio “Njujork post”, pa su sajtove za ocenjivanje ugostiteljskih objekata, kao što je “Yelp”, duhoviti čitaoci odmah zasuli negativnim kritikama.

Tko au neki od najduhovitijih pisali kako u hotelu haraju bubašvabe i drugi insekti, ali i da su bili primorani da plaćaju kaznu jer su “ljevoruki, vole da gledaju filmove ili govore prije nego što im se iko od osoblja obratio”.

Čim su počeli negativni komentari da se šire internetom uprava hotela sklonila je sporni tekst sa svog sajta, a vlasnik je na Facebooku napisao da je taj tekst trebalo da posluži samo kao “motivacija posetiocima da ne pišu svašta po internetu”, kao i da nije zaista mislio da naplati kaznu.

“To pravilo je više bilo kao šala, nismo zaista mislili da novčano kažnjavamo ljude. Izvinjavam se svima i sramota me je što je naš hotel dospeo u novine zbog ovako ružnih vijesti”, napisao je Kris Vagoner.

prva.rs

Podijelite članak