Hrvatska ne ide na EUROSONG 2014.

eurosong-1992013-625indeksHRVATSKA RADIOTELEVIZIJA je odlučila dana idućem takmičenju za najbolju pjesmu Europe neće imati predstavnika, odnoso da se neće takmičiti.

Kako je HRT organizator ovog takmičenja na prostoru RH, odlučit će se o načinu prijenosa završne večeri Eurosonga na svom kanalu.

“Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i  recesijom”, stoji u izvještaju HRT-a.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE