Portal 072info

Hrvatska od subote u ponoć uvodi nove epidemiološke mjere

o 384918 640 640x389 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je u petak nove mjere protiv koronavirusa, nakon što dosadašnje nisu smanjile broj zaraženih, a primjenjivat će se od subote u ponoć do 15. prosinca, najavio je voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je na konferenciji za novinare rekao kako je iz svih podataka vidljivo da nije ostvaren pad broja zaraženih, koji je bitan kako bi se rasteretio bolnički sustav, javila je Hina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Desetak dana najavljujemo – ako se ne postigne pad u ovom tjednu, a do njega očito nije došlo, da će Stožer razmotriti nove mjere. Te mjere su danas dogovorene”, kazao je Božinović.

Zatvaraju se noćni klubovi i kasina

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mjere se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba umjesto 50, kako je bilo do sada, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 umjesto 30 osoba, dok na pogrebima može biti prisutno najviše 25 osoba umjesto 30, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 osoba umjesto 15, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, a ostali ugostiteljski objekti radit će do 22 sata, uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a.

Takvu obavijest o najvećem broju kupaca morat će istaknuti i prodavaonice i trgovine, a obveza je svih trgovina i trgovačkih centara da u vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca, kao što su sniženja i predblagdanske nabave, poduzmu dodatne mjere kako u prostorima ne bi boravio veći broj kupaca od dopuštenog.

Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja. Broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora, a za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine uz pridržavanje mjera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također se uvodi zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro. Provedbu mjera kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorat.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2.958 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 57 osoba, najviše dosad u jednom danu. Broj aktivnih slučajeva covida-19 u Hrvatskoj iznosi 18.193.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Mladić se ubio u policijskoj stanici

Portal 072info

Hrvatska zatvara kafiće i restorane do Božića

Portal 072info

Hrvati razmišljaju o zatvaranju ugostiteljskih objekata

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME