AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Sport

Hrvatski mediji konstatuju da je ova Hrvatska generacija doživjela debakl na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Vatreni” su sa jednom ubjedljivom pobjedom (Kamerun 4:0) i dva ubjedljiva poraza (Brazil i Meksiko po 3:1) završili kao treći u Grupi A.

“Debakl generacije, Hrvatska potučena ide kući”, piše Index, “Euforija gotova, Hrvatska se vraća turskim sapunicama”, oštar je Tportal, “Tužan oproštaj”, blaži je Večernji.

Hrvati su se vratili na Svjetskog prvenstva nakon jedne pauze, važili su za favorita za drugo mjesto u grupi A, ali su bili nemoćni protiv Meksika.

Godinama slušamo da Hrvatska igra najbolje kada je najpotrebnije, no ta frazetina konačno može u historiju. Kada je bilo najpotrenije, Hrvatska je odigrala svoju najlošiju utakmicu”, piše portal Index.

Narednih dana će se u Hrvatskoj vjerovatno najviše diskutovati i odluci Nike Kovača da meč počne sa Danijelom Pranjićem kao zadnjim veznim, kako bi rasteretio Luku Modrića i Ivana Rakitića.

“Mnogo je optimizma rodila početna postava Nike Kovača, koja je izgledala kao da može da dođe do pobjede. Ali, iluzije su se raspršile sredinom prvog poluvremena, kada je Meksiko potpuno zagospodario terenom i tako nastavio do kraja”, opisuje Tportal.

hrvat2

Hrvati su bili u igri 72. minuta, a onda je uslijedio potop u roku od deset i kraj svih nadanja.

Hrvatska je u Resifeu bila sporija, bez energije, dok su Meksikanci bili potpuno suprotni tome. Što je meč više odmicao, to su Meksikanci igrali bolje, igra Hrvatske potpuno se raspala i tim Nike Kovača ostao je bez prolaza. Meksiko je održao lekciju kako se fudbal može igrati brzo i jednostavno“, konstatuje HrSport.

Neki mediji smatraju da je ovo najteži poraz aktuelne generacije, čiji članovi igraju za najbolje evropske klubove (Mandžukić prošle sa Bajernom, a Modrić ove godine sa Realom osvojio Lp).

Utakmica decenije hrvatske reprezentacije zaključena je najtežim debaklom ove generacije fudbalera i oproštajem od Svjetskog prvenstva. Meksiko je zrelošću i autoritetom oduvao “vatrene” sa stadiona u Resifeu, pobjedio 3:1 i još jednom otišao u nokaut fazu Sp“, prenosi Jutarnji.

Nisu svi razočarani nastupom, samo rezultatom, svjesni da su igrači dali sve od sebe, ali da jednostavno nisu mogli bolje.

Hrvatska se nadala, vjerovala i željela pobjedu protiv Meksika, ali jednostavno nije išlo. Izabranici Miqela Erere bili su prejaki i zasluženo slavili sa 3:1 nakon prilično čvrstog i fizički zahtjevnog meča u Resifeu. To znači oproštaj za Niku Kovača i momke koje je odveo u Brazil, momke kojima se ništa ne može zamjeriti. Išli su čvrsto, borili su se, željeli su pobjedu, ali nije bilo prostora do gola Očoe. Možda je selektor pogriješio u taktici i ponovo žrtvovao Modrića i Rakitića, ali biće vremena za analize“, znatno je blaži Večernji od ostatka hrvatskih medija.

Doznajemo.com /M.R.