Hrvatski prosvjednici iz solidarnosti zapalili ambasadu BiH u Zagrebu

pictures-2014_february-tuzla_172180810
Vođa hrvatskih revolucionara Marko Geodet ispričao se bosanskim kolegama što ime se nije pridružio na jučerašnjim prosvjedima, ali zato je danas u znak potpore organizirao paljenje bosanskohercegovačke ambasade u Zagrebu.

Hrvatski prosvjednici odlučili su pokazati solidarnost s kolegama iz BiH, te su se stoga okupili ispred ambasade BiH u Zagrebu i pokušali prosvjedovati. Tu su već nastali prvi problemi jer hrvatski prosvjednici nisu znali protiv koga njihovi kolege u BiH prosvjeduju pa su krenuli sa standardnim povicima: ‘Dolje komunisti’, ‘Ubi, ubi Srbina’ i tradicionalno ‘Ćiro, pederu’.

Nakon nekog vremena jedan od prosvjednika je zguglao kako je u BiH jedan od glavnih negativaca Izetbegović, što je izazvalo lavinu bijesa kod svih trideset prosvjednika koji su odmah počeli paliti bošnjačke zastave i uzvikivati ‘Alija, ne gine ti palija’.

Na ovu provokaciju reagirao je i bosanskohercegovački ambasador koji je pozvao policiju da pokuša smiriti i urazumiti okupljenu masu. Ubrzo su stigla dva policajca, a jedan je prišao vođi prosvjednika i šapnuo mu da je Alija Izetbegović umro prije više od desetljeća te da su ga vjerojatno pomješali s njegovim sinom Bakirom Izetbegovićem, koji je trenutno član predsjedništva BiH.

Nastupila je neugodna tišina, na licima prosvjednika se pojavilo i lagano crvenilo, a nakon kratkih konzultacija dogovorili su se da će na ambasadu baciti nekoliko molotovljevih koktela i razbježati se gradom prije nego što se pojave novinari i počnu pisati o tome kako su pomješali Bakira i Aliju.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.
(tportal)