Htio da izbjegne mjere skijajući granicom pa ga jedva spasili

Spasilačke službe su jedva spasile Norvežanina koji je želio da skija duž granice sa Švedskom, kako bi izbjegao restriktivne mjere u Norveškoj, nakon što ga je uhvatilo loše vrijeme.

“Kako bi izbjegao mjere, odlučio je da pređe granicu kroz planine”, rekao je Trond Helge Roning iz norveške spasilačke grupe, prenio je BBC.

Roning, koji živi u norveškom selu Tajdal, dodao je da je skijaš, u ranim pedesetim godinama, bio skroz mokar i hladan kada su ga pronašli.

Skijaš je u subotu krenuo turu iz Švedske ka Norveškoj, a onda se vratio nazad, i planirao je da pređe oko 40 kilometara, međutim, loše vrijeme ga je uhvatilo na 25. kilometru.

Prvo ga je spasao lokalni odgajivač irvasa, koji ga je potom ostavio sa dvojicom pecaroša na obližnjem jezeru, prije nego što je naišla spasilačka grupa.

Norvežanin je zaobišao mjere prema kojima je trebalo na granici da pokaže negativan test na kovid, a onda bi morao da ostane 10 dana u karantinu, zbog čega ga ispituje policija.

Prethodni članakU 36-oj godini života na Ahiret preselila Dedić (rođ. Šaranović) Adisa
Sljedeći članakNiP: Iza hajke na nas stoji sami vrh SDA, ne pristajemo na to da pojedinci žrtvuju narod da bi sakrili svoj kriminal