Humani Crnogorac opet pomaže tokom ramazana: Platio sve dugove komšija u trgovini

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Počeo je mjesec ramazana koji za muslimane podrazumijeva strogi vjerski post, ali i dane širenja ljubavi, solidarnosti i dobričinstvo.

Novac uplaćen za dvije minute

– Jedan naš čovjek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na Facebooku i pitao da mu pošaljem novačani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani “tefter”. Rekao mi je da ne želi imena i prezimena, već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtjevom, poslao sam mu iznos a novac je poslije dva minuta uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio – rekao je za RINU vlasnik marketa Cobra iz Bara Edo Murić, prenose mediji u Crnoj Gori.

Ovaj humani čovjek čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vjera i nacija koje su kupovale na “recku” u ovom marketu.

Ostali u šoku

Međutim, ovo nije prvi put da čini dobro djelo jer se prve dvije godine dogodila identična situacija, kada je isti čovjek tokom mjeseca ramazana otplatio dug svojih bivših sugrađana.

– Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu vjerovali, bili su baš iznenađeni, a zatim i jako srećni. Jer, dosta njih teže živi, pa im je dobro djelo ovog donatora bilo od velikog značaja – dodaje Edo.

Ovo dobro i neobično djelo sa oduševljenjem se prepričava među građanima Bara.