Humani Zeničani na usluzi sugrađanima: Dajte nam spisak, namirnice donosimo na adresu

Da naša zemlja ima itekako humane ljude, svjedoči i primjer iz Zenice. Naime, braća Andrija i Ivan Petrović, te poznati zenički taksista Rusmir Ljutvijević, odranije poznat jer prevozi besplatno djecu s poteškoćama u razvoju, odlučili su pomoći svojim sugrađanima u situaciji izazvanoj širenjem korona virusa.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Draga moja rodbino, prijatelji i poznanici… Ukoliko znate nekoga od starijih osoba, osoba koje nemaju prevoz, invalidne i druge osobe, a da im je potrebna nabavka prehrambenih ili drugih proizvoda, budite slobodni i uputite ih na nas… Dovoljno je samo da nam daju spisak namirnica i novac, a mi kupovinu radimo za njih i istu im dostavljamo na kućnu adresu … Ukoliko sam ja spriječen, tu je naš brat Rusmir Ljutvijevic koji se drage volje priključio akciji… Evo budite slobodni, a možete i podjeliti post… Vole vas braća i cijela obitelj Petrović – napisali su na svom Facebook profilu.

Humane Zeničane možete kontaktirati na sljedeće brojeve: Andrija Petrović – 061068428, Ivan Petrović – 0603028834 i Rusmir Ljutvijević – 061647152.