Mirza Husetić


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Mirza Husetić, kandidat “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” na predstojećim Lokalnim izborima, dugogodišnji je zdravstveni radnik, humanista, hadžija, aktivista, omiljen među zeničkom rajom, predsjednk Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Zenica…

Husetić je svojim impresivnim govorima na predizbornim skupovima pobrao sve simpatije prisutnih, a što i ne čudi budući da je govorio istinu, surovu realnost i stvarno stanje koje vlada u našem gradu. S obzirom da im istina nije odgovarala, odnosno da ih je zaboljela, suočeni sa ćorsokakom, u zeničkoj SDA su pokušali da ga na brojnim lažnim profilima, jer je kod njih sve lažno, ismijavaju i diskreditiraju, međutim, u tome nisu uspjeli.

U javnosti je, između ostalih, posebno ostao upečatljiv njegov govor sa pobjedničkog skupa “Zeničke inicijative Kasumović Fuad” u Lokvinama, o kojem se i danas govori.

-Vi ste ti koji ste sada dali jasan odgovor za 15. novembar i koji ste rekli da je “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad” pobjednik. Ovaj veličanstven skup govori da je sljedeći, budući, ako Bog da, i vječni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Zamislite samo čast svih nas koji ovdje stojimo u plavim dresovima sa natpisom Fuada Kasumovića, čovjeka čiste savjesti i svijesti koji je samo sa jednim interesom prosperiteta grada krenuo sam, a iza sebe dobio 120.000 stanovnika Zenice. Znajte i oni koji se kriju pod velom bajraka i suknji da su i oni naši. Poručujem da nema čestitijeg, boljeg, hrabrijeg čovjeka od Fuada Kasumovića koji se svom snagom bori za Zenicu. Dokle da trpimo tiraniju drugih? Zašto mi ne kažemo “Mi smo iz Zenice, mi ćemo vladati Zenicom!”? Dosta više da nam govore odnekle tamo “to i to ćete uraditi, to i to ćete plaćati, te i te namete ćete imati”.

Nećete imati nikoga da vam naređuje, bit ćete slobodni kao što ste ove četiri godine osjetili slobodu i slast slobode. Zenička inicijativa je jedina inicijativa koja iza sebe nema kralja, kako ga nazivaju, nego ima lidera, osobu koja vodi i snažno stoji rame uz rame s nama. Napadaju, vrijeđaju, misle da ćemo se umoriti. Nećemo se umoriti, ovo je naš grad! Vi ste naše komšije, ne dozvoljavamo nijedne sekunde da se kaže sela ili prigradsko naselje. Zenica je četvrti grad u BiH, sa svim svojim okolnim mjestima, vi ste stanovnici Zenice, ne stidite se toga, ne nazivajte se seljacima i nemojte da vas vode ljudi koji vam daju na kašičicu. Dajte glas čovjeku koji će nas voditi i naredne četiri godine, a onda ćete imati sva prava kao i oni koji žive kod Bosanke. Pozovite se na čast čovjeka koji je “Zlatni ljiljan”, borac u ratu i u miru. U nedjelju izađite na izbore, dajte glas Fuadu Kasumoviću i “Zeničkoj inicijativi KF” – poručio je Husetić s govornice, praćen ovacijama.

Ništa manje pažnje i oduševljenja nije izazvao i njegov govor sa pobjedničkog skupa “Zeničke inicijative Kasumović Fuad” iz Briznika, gdje je cijeli Babinski sliv aplaudirao na svaku njegovu rečenicu.

-Ovo što sam doživio večeras, zajedno sa svojim kolegama, jeste pobjeda i ujedinjenje Babinskog sliva, sigurnost budućih generacija stanovnika Babinskog sliva. Vratimo sebi sliku unazad pa od Babina, koliko se ja sjećam, i sjetite se emisije “Selu u pohode” i tužnih lica koja su snimana i koje su tada govorile da hodaju makadamom, imaju jednu-dvije buše. A šta sada imamo? Imamo asfalt, vodu, kanalizaciju, društveni dom, uskoro rasvjetu i sportsko igralište. Imamo sve što nam treba za život! Ali, imamo najbitinju stvar – čovjeka koji nam je sve to priuštio, imamo Fuada Kasumovića! Ništa nećemo imati niti ćemo šta dobiti ako se budemo vratili 25 godina unazad, osim kojeg paketa i silnih obećanja! Znajte jedno, i to često spominjem, mog dobrog reisa Cerića, koji je dao svoju čuvenu izreku “Kome ba da se mi prilagođavamo, neka se ba oni nama prilagođavaju”. I to je izreka koja će za tu stranku (SDA, op.a.) ostati za vijeke vjekova. Obrukali su ovaj bajrak, sve šehide, borce, ranjene i demobilisane borce, hoće da obrukaju i omladinu. E, nećete! Neće se Zenica, Fuad Kasumović, ovih 35 poštenih kandidata umoriti, neće, upamtite! – poručio je Husetić, praćen povicima, ovacjama i aplauzima.

Na kraju impresivnog govora, Husetić je podvukao da je Babinski sliv obećao glasati za „Zeničku inicijativu KF“ i Fuada Kasumovića, borcu za Zenicu, a ne ublehama koje lažu građane 25 godina.

-Mene ne vole jer mi nisu dali školu ili posao, ne vole jer me nisu uhljebili u Upravne odbore, jer iznosim istinu. Mene zato ne vole kao što ne vole njega. Glasajte, dajte svoj glas Kasumoviću i „Zeničkoj inicijativi KF“ – poručio je Husetić.

Inače, zenička SDA, očekivano, suočena je sa nikada manjom podrškom u gradu Zenici. Međutim, to i ne čudi budući da su u protekle četiri godine upravo vijećnici SDA u Gradskom vijeću Zenica nemilosrdno bili protiv svakog projekta za modernizaciju Zenice, a sada sve ono što su odbili podržati nude u svom programu što je još jedan u nizu pokazatelja licemjerstva i provalije u kojoj se nalaze.