I OVO JE BIH: Momak i djevojka pronađeni u stanu napušeni, ničega se ne sjećaju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na suđenju optuženom Brčaku iskaze su u svojstvu svjedoka Tužilaštva dala i trojica policijskih službenika

Svjedok banjalučkog Tužilaštva Marko Glavić Marković je na suđenju Brčaku Savi Sekuliću, optuženom za neovlaštenu proizvodnju i promet te omogućavanje uživanja opojnih droga, kazao da su njih dvojicu policajci u stanu pronašli “vidno napušene”.

Izjava iz istrage pojasnio je da su on i optuženi skupa stanovali, te da su narkotici bili Sekulićevi.

– Tada su u stanu s nama bili i Srđan Bojić te djevojka Ivana, objasnio je svjedok koji se nije mogao sjetiti svih detalja, zbog čega mu je tužilac Dalibor Vrećo pročitao izjavu iz istrage u kojoj je rekao da je optuženi zamotao i zapalio džoint te dao njima. Naglasio je da ga Sekulić nije tjerao da puši marihuanu.

Tužilac Vrećo je čitao i izjavu svjedoka Srđana Bojića, koji se nije mogao sjetiti ko je drogu donio u stan. Vrećo je Bojiću pročitao iskaz u kojem je naveo da je od Sekulića tražio da mu proda narkotike, te da mu je on obećao da će mu prodati 50 grama za 200 KM.

– To sam rekao u policiji jer su me natjerali i tukli po stomaku i glavi, pojasnio je Bojić.
Optužni akt

Iskaze su dali i policijski službenici Aleksandar Grbić, Miladin Đurašinović i Mladen Buzadžija, koji su od optuženog 31. maja 2020. godine oduzeli narkotike. Potvrdili su da im je optuženi sam dao džoint i rekao da kod kuće ima još marihuane. Iskazima svjedoka je prigovorio advokat Gordan, koji je zatražio da se njegovom branjeniku ukine pritvor.

Prema optužnici, Sekulić je od 17. do 19. februara 2020. godine omogućio drugima da uživaju marihuanu. Terete ga i da je 18. jula 2020. i 31. maja 2012. godine neovlašteno držao u stanu i kod sebe marihuanu radi prodaje. Sekulić je nakon izjašnjenja o krivici bio u bjekstvu, ali je ubrzo uhapšen u Srbiji iz koje je izručen u BiH, gdje mu je određen pritvor u kojem se nalazi piše Oslobođenje-