I OVO JE BIH: Policija uhapsila dvije osobe zbog krađe teladi i jagnjadi

I OVO JE BIH: Policija uhapsila dvije osobe zbog krađe teladi i jagnjadi

Policija u RS-u uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče da su otuđili stoku i time vlasnicima napravili štetu od oko pet hiljada konvertibilnih maraka.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji sa policijskim službenicima Policijskih uprava Prijedor i Mrkonjić Grad, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva “Stočar” usmjerenu na rasvijetljavanje više krivičnih djela “Krađa” i u petak lišili slobode osobe R.K. i R.M. oba iz Banje Luke.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 20. maja do 13. juna na području Banje Luke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinili više krivičnih djela krađe te da su oštećenima pričinili materijalnu štetu od oko pet hiljada KM.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi R.K., kojom prilikom je pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje poduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv R.K. i R.M. bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica