Portal 072info

I u Zenici počela školska godina: Kasumović prvačićima omogućio maske, ruksake i udžbenike (FOTO)

skolazenica
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prigodnom svečanošću u Osnovnoj školi “Skender Kulenović” u Novom Radakovu ozvaničen je početak nove školske godine u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Pored direktora škole, prvačićima je sretan početak školovanja zaželio i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, zahvaljujući kojem je grad i ove godine, treću zaredom, omogućio udžbenike, ruksake i jednokratne maske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Fuad Kasumović
Kasumović ukinuo finansiranje stranaka i omogućio udžbenike i ruksake za djecu

-Po dolasku na čelo grada, ukinuo sam finansiranje stranaka za što se ranije davalo 300.000 KM. Ta sredstva sam usmjerio u mnogo potrebnije stvari i sve dok sam ja gradonačelnik neću finansirati stranke – rekao je Kasumović.

Prvačićima je zaželio sretan početak školske godine, kakva se ne pamti u historiji zbog pandemije koronavirusa, te pozvao roditelje da budu maksimalno oprezni i prate zdravlje svoje djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Pred vama su najljepše godine života. U školi ćete upoznati nove drugare, a poslije ćete se možda truditi da neko od vas bude gradonačelnik i najbolji u svome gradu.  Stranke su dosad iz gradskog budžeta uzimale 300.000 KM i finansirale sebe. Čim sam došao ukinuo sam to i uveo da svake godine obezbijedimo prvačićima sve knjige. Smatram da je to hiljadu puta preče mego da se daje novac strankama. Ne dam im nijednu marku i dok sam gradonačelnik neće ih dobiti. Osim udžbenika i ruksaka, bit će još iznenađenja za školarce – poručio je Kasumović.

Naglasio je da je u toku okončanje postupka žalbe po javnom pozivu za dodjelu ruksaka, te savjetovao roditeljima da se strpe, odnosno da će podjela ruksaka biti realizirana u narednih 15 dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Roditeljima i prisutnim đacima obratio se i direktor škole Amel Kablar.

-Čuvajte sebe i svoje nove školske drugare, usvajajte nova znanja, budite istraživači jer učenje je dugo i zanimljivo putovanje – poručio je, između ostalog, Kablar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, školska godina na području ZDK počela je u 61 osnovnoj i 31 srednjoj školi.

Podijelite članak
  • 432
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kasumović potpisao prijedlog Zaključka: 70.500 KM za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje

072info.com

Prijem za učesnicu takmičenja “Miss Federacije BiH 2020”

072info.com

Potpisan ugovor o implementaciji projekta “Sakupljanje i tretman otpadnih voda grada Zenica”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)