Iako je jesen klimatološki stigla, neumski hoteli popunjeni

neum 2
Podijelite vijest

Iako je klimatološki jesen nastupila, a prvi dani septembra donijeli jaču promjenu vremena, u našem jedinom gradu na moru vremenski uvjeti nisu prepreka za brojne goste koji se odmaraju u Neumu. Potvrđuje nam to Davor Krešić, poznati neumski hotelijer i član tamošnjeg Udruženja hotelijera koji kaže da su neumski hoteli i dalje odlično popunjeni.

Krešić kaže da tamošnji turistički radnici lagano sumiraju ovogodišnju, izuzetno uspješnu turističku sezonu.

– Što se tiče ovogodišnje sezone, koja, evo, i dalje traje, u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, po brojkama, evidentan je zaostatak. Međutim, po prihodima i financijski, definitivno, bit će bolja od 2019. godine – ocjenjuje Krešić.

  • Krešić: Za sada sve ide po planu Foto: Avaz

Ističe da su najave tokom cijelog ovog mjeseca, ali i narednog vrlo dobre te da se uveliko u Neum vratio kongresni turizam, budući da će u narednom periodu, kao što je to bilo i pred početak ljeta, biti održan veliki broj konferencija, seminara, edukacija i sličnih sadržaja. Stoga, i posezona bi mogla zabilježiti dobre rezultate.

– Za sada sve ide po planu i, zapravo, vraćamo se na stare staze. U konačnici, možemo biti zadovoljni sezonom u neumskim hotelima – govori nam Krešić.

U ovom razdoblju se mijenja i trend kada je riječ o turistima koji borave u Neumu, budući da je u odnosu na domaće puno više stranih turista.

Avaz