Portal 072info

Iako je svi vole, ovo je najopasnija poza tokom seksa

Kad je seks u pitanju, ljudi vole da istražuju nove i uzbudljive erotske trikove i poze koji će doprinijeti što većem zadovoljstvu u spavaćoj sobi, ali i van nje. No, ako se ljekari pitaju, oni će vam uvijek savjetovati da ljubav vodite u krevetu, na stari dobri “misionarski” način.

Istraživači su utvrdili da je jedna od najčešćih poza u seksu, takozvana kaubojka, ujedno i među najopasnijim. Položaj u kojem žena zauzima gornju poziciju zaslužna je za najveći procenat od ukupnog broja fraktura penisa.

U toj pozi dama svojom težinom kontroliše penis, ali do problema može da dođe kada ona krene da doživljava orgazam, jer tada počinje da gubi kontrolu, pravi nepredvidive pokrete tijelom, a to može da dovede do ozbiljnih povreda.

S druge strane, misionarska poza, u kojoj je muškarac gore, definitivno je najsigurnija poza u seksu.

Ljekari iz tri bolnice u Brazilu potvrdili su ukupno 42 slučaja frakture penisa u posljednjih trinaest godina, prenosi telegeraf. Dvadeset osam se dogodilo u heteroseksualnom odnosu, četiri u homoseksualnom, šest tokom masturbacije i još četiri pod nejasnim okolnostima.

Ipak, autori istraživanja navode da su, ako previše ne eksperimentiše, povrede penisa izuzetno rijetke.

Najopasnije poze u seksu su one gdje žena ima vodeću ulogu. Kada muškarac kontroliše pokrete šanse za neku povredu su svedene na minimum.“, ističu istraživači.

Podijelite članak