Portal 072info

Ibrahimović: Mogao bi ostati u Unitedu duže od tri sezone

Zlatan Ibrahimović (34) kaže da mu se toliko sviđa život od dolaska u Manchester Unitedu, da bi mogao produžiti svoj boravak na “Old Traffordu“.

Ibrahimović je ovog ljeta zamijenio dres Paris Saint-Germaina za dres “crvenih đavola“ s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na još 12 mjeseci. No, ne odbacuje mogućnost da će njegov boravak u Manchesteru trajati i duže od dvije godine.

 

“Vidjećemo šta će biti. Nikada se ne zna. Mogu ostati ovdje duže od dvije, možda i duže od tri sezone. Međutim, to će zavisiti od toga koliko dugo budem mogao obavljati svoj posao na pravi način. Neću biti negdje samo zato što sam Ibrahimović. Biću tamo gdje mogu dobro igrati i donositi rezultate“, kazao je Ibrahimović za britanske medije i dodao:

“Bilo je vrijeme da dođem u Englesku. A, ko ne bi došao u Manchester United? Ne vjerujem da postoji neko ko bi mogao reći ne klubu kakav je United. Uvjeren sam da bi većina igrača koji igraju u Engleskoj željela da dođe ovdje. Vrlo sam sretan ovdje i što ću igrati za Manchester United. Čak i meni to zvuči super.“

Ibrahimović je tokom svoje sjajne karijere nastupao za evropske velikane Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelonu i PSG. Profesionalnu karijeru je počeo u švedskom Malmoeu. U svakoj zemlji gdje je igrao osvojio je naslov šampion, osim u Švedskoj.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak