Portal 072info

IDU NA POBJEDU: RK Čelik sutra u Živinicama

Foto: Dražen

Rukometaši  ,,Čelika” su se ove sedmice, a nakon pobjede u prvom kolu proljetog dijela prvenstva protiv jake ,,Dervente”, marljivo priremali za  važan meč u sljedećem kolu – protv ,,Konjuha” u Živinicama, u subotu, 14. februara.

Uigravali smo i odbranu i napad za susret sa  ,,Konjuhom”, a  pripremili smo i neka specijalna iznenađenja. Zadovljan sam sa urađenim i činjenicom da su svi igrači spremni za utakmicu protiv uvijek jakog ,,Konjuha” . Mi u Živinice idemo po bodove, jer je to jedini način da ostavrimo planirane ciljeve da budemo u vrhu bh. rukometa – kaže trener ,,Čelika”  Adnan Bašić.

Na put u Živinice kreće kompletan tim ,,Čelika”: kapiten Davor Kadić, Aldin Begagić, Aldin Mehinović, Eduard Martić, Jasmin Hadžihasić, Adnan Jaškić, Haso Ćosić, Mirza Dervenčić, Ajdin Tufekčić, Semir Memić, Dino Zvekić, Eldar Mehić, Edvin Begović, Adnan Begagić, Almir Rekanović  i Nermin Mujanović.

Moju bivšu ekipu odlično poznajemo. Oni su oslabljeni u odnosu na jesenji dio prvenstva  kada su u Zenici odlično igrali. Međutim, ni sada ih ne treba potcjenjivati, ali objektivno mi smo sada bolja ekipa od njih i smatram da ćemo bodove iz Živinica  donijeti  u Zenicu – poručio je bivši igrač ,,Konjuha” sada standardni prvotimac ,,Čelika”  – Semir Memić.

Na isti način razmišljaju i kapiten Kadić, Aldin Begagić, Aldin Mehinović, Adna Jaškić (također bivši igrač Konjuha) i svi ostali u taboru ,,Čelika” koji kažu da osim pobjede ,,Čelika” u Živinicama ništa drugo ne dolazi u obzir.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box