Portal 072info

Iduće sedmice konkurs za 257 vojnika Oružanih snaga BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH u Goraždu su promovirali javni poziv za prijem novih pripadnika, ali i kadeta koji će biti školovani na akademijama u prijateljskim i partnerskim državama. 

Promociji su prisustvovali učenici završnih razreda iz srednjih škola u BPK Goražde, koji su dobili potrebne informacije o profesiji vojnika, a onima koji to žele upućen je poziv da se prijave na konkurs.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Ova aktivnost se odvija na više lokacija u BiH. Ovo je proces u kojem nastojimo predstaviti prednosti i mogućnosti koje mladima u BiH nude OSBiH. Oružane snage primaju vojnike, ali i kadete koji mogu postati oficiri OSBiH. Po osnovu bilateralnih sporazuma šaljemo ih u više zemalja i jako smo zadovoljni tim procesom – kazao je pomoćnik ministra za upravljanje personalom u Ministarstvu odbrane BiH Sead Muratović.

Brigadir Nedžad Novalija dodaje da Oružane snage BiH nude niz mogućnosti i izuzetne uvjete.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Već iduće sedmice ćemo raspisati konkurs za prijem 257 vojnika u sistem OS. Želimo im pružiti mogućnost. Cilj je da mladim ljudima pomognemo da ostvare svoju egzistenciju i ostanu u BiH – pojašnjava Novalija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Promociji je prisustvovao i Čarls Koler (Charles Kohler) iz Nacionalne garde Merilenda u SAD, s kojom naša zemlja ima partnerske odnose.

POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

On je istakao vrlo uspješnu saradnju u okviru međudržavnog programa „Vojska vojsci“, a ovih dana su u BiH da bi s Ministarstvom odbrane razgovarali o jačanju kapaciteta strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću.

– Čast je raditi s našim partnerima, a s BiH partneri smo već 15 godina. Bio sam u BiH vjerovatno 12 puta i veliko je to iskustvo za mene lično. Danas imam jedinstvenu priliku da vidim kako naši partneri rade s medijima i regrutiranju – istakao je Koler.

Aktivnosti OSBiH odvijaju se uz podršku NATO štaba u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ

Podijelite članak
  • 206
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6