IGTV opcija na Instagramu odlazi u historiju

F54EB6CB B5F1 4D30 993C BB857D0D277D 740x389 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Instagram se sve više usredotočuje na videozapise, što potvrđuje i vijest da će se sadržaj IGTV-a u potpunosti prebaciti na njihovu glavnu aplikaciju.

Za one koji su zaboravili, Instagram je 2018. godine predstavio samostalnu aplikaciju IGTV za gledanje dužih i vertikalnih videozapisa. To je, dakle, trebala biti svojevrsna konkurencija YouTubeu u koju je Instagram polagao puno nade, ali, na njihovu žalost, to se nikada nije dogodilo.

ČITAJ JOŠ:  TikTok kopira Instagram: Ovo je nova funkcija

Instagram je u oktobru prošle godine pokušao barem donekle oživjeti IGTV preimenovavši ga u Instagram TV, ali ni to ga nije moglo spasiti od „sigurne smrti“. Naime, kompanija je sada objavila na svom blogu da IGTV aplikacija službeno ostaje bez podrške.

„U sklopu naših napora da videozapise učinimo što jednostavnijim za otkrivanje i kreiranje, više nećemo podržavati našu samostalnu IGTV aplikaciju. Umjesto toga, usredotočit ćemo se na to da svi videozapisi budu u glavnoj Instagram aplikaciji“, saopćili su iz Instagrama.

ČITAJ JOŠ:  Savršena tablet tastatura
GODISNJICA
MARKETING