Ihrijarević angažovao advokate, zahtjeva da se prestane sa povredom ličnosti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što smo proteklih dana objavili i prenijeli nekoliko teksta o Harisu Ihtijareviću, vlasniku kompanije “Gliese 581g” koja je izgubila licencu za McDonald’s u BiH, redakciji portala Akta.ba obratili su njegovi advokati.

Advokati Nina Kisić i Goran Dragović u dopisu, uz punomoć Harisa Ihtijarevića, reaguju na tekstove njihovog klijenta.

“U predmetnim tekstovima su izneseni navodi koji dovode u pitanje integritet ličnosti našeg klijenta, lični život istog, ali i druga prava njegove ličnosti. Između ostalog, izneseni su navodi koji nisu istiniti, te će u vezi istih biti poduzete druge mjere predviđene zakonima i pozitivnim pravnim propisima na snazi u Bosni i Hercegovini”, navode.

ČITAJ JOŠ:  Bivši vlasnik franšize za McDonald’s smanjuje kapital, vraća u posjed nekretnine

Advokati, između ostalog, u zahtjevu traže uklanjanje sadržaja koji povređuje “integritet ljudske ličnosti našeg klijenta, ali i drugih njegovih prava”.

Dalje navode da će biti preduzete druge mjere, predviđene zakonima i pozitivnim pravnim propisima na snazi u Bosni i Hercegovini.

“Jedino što je zasigurno tačno jeste činjenica da, usljed novonastale situacije, u kojoj se našao naš klijent radnjama drugih lica, slijede brojni sudski postupci, pred domaćim i međunarodnim sudovima, kako parnični“, navode.

Drugim riječima, Ihtijarević preko advokata traži da se uklone tekstovi o njemu i prijeti tužbom. S druge strane, advokati nisu poslali demantij na objavljene tekstove niti su negirali bilo kakve navode. 

ČITAJ JOŠ:  Bivši vlasnik franšize za McDonald’s smanjuje kapital, vraća u posjed nekretnine

Podsjetimo, nakon izlaska na vidjelo brojnih malverzacija s poslovnim prostorima Ihrijarević se povukao i nestao. McDonald’s preko suda traži da sudsku mjeru kako se više ne bi brukao brend, a sprema se milionska tužba pred međunarodnim trgovačkim sudom.

akta.ba

GODISNJICA
MARKETING