873x400 2
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 2, 2021 @ 7:20
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Pjevačica Ilma Karahmet nedavno je na društvenim mrežama podijelila snimak na kojem izvodi pjesmu Lejdi Gage (Lady) “Shallow” zajedno s modnim kreatorom Denom Katenom (Dan Caten), jednim od osnivača brenda „Dsquared 2“. Sasvim običan susret prerastao je u prijateljstvo, a možda i poslovnu saradnju, jer je bh. pjevačica dobila poziv da prisustvuje velikom modnom događaju ovog brenda u Milanu.

NER FIT

Koncert u Minhenu

– Nedavno sam održala koncert u Minhenu pred njemačkom publikom, a uoči samog koncerta, saznala sam da je tu i Den Katen. Došao je direktno iz Milana kako bi bio na mom nastupu. Bilo mi je drago, ali sam osjećala veliku tremu. Želja mi je bila da mu na neki način zahvalim što je došao, pa sam tom prilikom otpjevala jednu od njegovih omiljenih pjesama – “Shallow” od Lejdi Gage. Nakon koncerta imala sam priliku da se družimo i bolje upoznamo, pa smo i tada zapjevali. Ostali smo u kontaktu i čujemo se povremeno – izjavila je Karahmet za „Avaz“ te otkrila kako se priprema za put u italijansku prijestonicu, kako je bilo sarađivati s Mirzom Selimovićem te koji su joj daljnji planovi.

Uskoro ćete se ponovo družiti s Katenom, i to na prestižnom modnom događaju u Milanu.

– Dobila sam poziv prije nekoliko dana da prisustvujem njihovom modnom događaju, na kojem okupljaju svoje saradnike i poslovne partnere iz cijelog svijeta. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam pozvana. Za sada se ne brinem za haljinu, možda “Dsquared 2” dizajnira jednu za mene, vidjet ćemo još. Nadam se da će stanje u vezi s koronom biti stabilno te da ću moći otputovati u Milano.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Prihvatam savjete

Nedavno ste predstavili spot za duetsku pjesmu “Mora da je ljubav” s Mirzom Selimovićem.

– Mnogo sam sretna zbog dueta s prijateljem i kolegom Mirzom Selimovićem jer smo duže vrijeme imali u planu da snimimo duet. Bilo je upitno šta ćemo pjevati, a onda se desila pjesma „Mora da je ljubav“, koja je pronašla put do nas. Duetsku pjesmu napisao je Bane Opačić. Publika je duže vrijeme priželjkivala duet pa smo imali veću odgovornost, morali smo ispuniti očekivanja, ali sada, kada smo vidjeli reakcije publike, toliko smo sretni i ponosni, da sreći nema kraja.

Publici pružate čisti pop. Je li danas hrabrost slijediti snove i ostati svoj?

– Osoba sam koja zna šta želi i radi u svojoj karijeri. Zadovoljna sam kako radim posao koji volim, mislim da je to najbolje što znam, mada uvijek rado prihvatam dobronamjerne savjete svojih saradnika. Posebno mi je drago je što to publika prepoznaje i podržava moj dosadašnji rad. Biti svoj, za mene je jedini ispravan put, jer je sve ostalo kopija.

Put do Eurosonga

BiH ni 2022. ne učestvuje na Eurosongu, a mnogi vide upravo Vas na toj sceni.

– Bez obzira na sve, mislim da je velika šteta što BiH ne učestvuje na Eurosongu, ali opet mislim da će se to nekada riješiti i da ćemo moći ravnopravno nastupati na tom prestižnom takmičenju, gdje nam je mjesto. Bosna i Hercegovina ima veliko blago kada je u pitanju muzika, posebno se to odnosi na vokale.

Modni brend „Dsquared 2“

Blizanci Din (Dean) i Den Katen rođeni su u Kanadi, a svoj brend „Dsquared 2“ osnovali su u Milanu, koji je inspiriran pop-kulturom. Njihov atraktivni dizajn ubrzo je osvojio zvijezde poput Britni Spirs (Britney Spears), Lenija Krevica (Lenny Kravitz), Madone (Madonna), Rijane (Rihanna).

LIDER