Ima ih za hiljadu više: Vlado Đajić krije koliko je zaposlio (ne)radnika na UKC

Ima ih za hiljadu više: Vlado Đajić krije koliko je zaposlio (ne)radnika na UKC
04.10.2021., Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka (BiH) – Vlado Djajic, direktor UKC RS, odrzao je pres konferenciju za medije sa dr Andrea Kdolsky, bivsom ministricom zdravlja Austrije. Djajic je optuzio Draska Stanivukovica na pres konferenciji za izdaju, kao i da gradonacelnik Banjaluke pravi probleme u funkcionisanju zdravstvenog sistema. Djajic je Stanovukovica nazvao politickim adolescentom, kao i da su „pravi bolesnici van bolnice“. On je rekao da su u UKC RS trenutno prisutni i Policija RS koja pretrazuje dokumente u Aferi „Kisik“, kao i gradske inpekcije koje su tu dosle po nalogu gradonacelnika Banjaluke. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić krije tačan broj zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi i broj onih koje je zaposlio od dolaska na čelo UKC-a.

Đajić je odbio da konkretno odgovori na pitanje poslanika PDP-a Mirne Savić-Banjac s kojom zajedno sjedi u poslaničkim klupama aktuelnog saziva Narodne skupštine RS, piše Capital.

– Koliko je bilo zaposlenih radnika po ugovoru na određeno i neodređeno vrijeme, kao i ugovora o djelu do imenovanja direktora UKC Banja Luka Vlade Đajića i koliko je po istom osnovu zaposleno 2017., 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. godine, pitala je konkretno u svom poslaničkom pitanju Savić-Banjac.

Na pitanja nije dobila i konkretne odgovore, već običnu floskulu.

– Ukupan broj zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru RS usklađen je sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u UKC-u i izmjenama i dopunama tog Pravilnika, navodi se u Đajićevom odgovoru.

Mirna Savić-Banjac ovakav odgovor prokomentarisala je sljedećim riječima: “Nemedicinski kadar opterećuje najveću zdravstvenu ustanovu koja već ima ozbiljne probleme u funkcionisanju: klizeću garažu, neplaćene obaveze, loše uslove…”

Prema ranije objavljenim podacima, UKC je prije Đajićevog dolaska na njegovo čelo imao oko 2.600 zaposlenih, dok je polovinom prošle godine taj broj bio preko 3.600 radnika.

Đajić je tada izjavio da bez dodatnog zapošljavanja ne bi bio dostignut visoki nivo usluga koji je, kako je rekao, ravan svjetskim zdravstvenim ustanovama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE