Imaju milione, a djeci od silnog bogatstva neće ostaviti ništa

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mnoge zvijezde Holivuda su rođenu djecu lišile nasljedstva – iz humanitarnih razloga, a neki zato što misle da bi im toliki novac pomogao samo da “skrenu s pravog puta”. 

Džeki Čen (Jackie Chan, 65), kineski glumac i majstor borilačkih vještina, čije se bogatstvo procjenjuje na 246.722.376 KM, sav svoj novac će ostaviti humanitarnim organizacijama, a ne svom sinu, jer je on sposoban da sam zarađuje za svoj život. 

  • Sajmon Kauel(Google)

Sajmon Kauel (Simon Cowell, 59), engleska televizijska ličnost, ne vjeruje u običaje nasljeđivanja bogatstva. Svoje bogatstvo ostavit će humanitarnim organizacijama, a on lično preferira one koje se bave djecom i psima. 

– Vaša ostavština mora biti takva da ljudima pruža puno prilika, ako im date svoje vrijeme i nešto ih naučite, to će biti najbolje nasljedstvo – izjavio je Kauel.  

Sajmon Kauel je, prema informacijama iz maja 2019. godine, “težak” 881.151.345 KM. 

  • Elton Džon(Google)

Elton Džon (John, 72), engleski pjevač, sa svojim sadašnjim partnerom Dejvidom Furnišom (David Furnish, 56) će donirati 93 milijarde KM, humanitarnoj organizaciji, jer žele da svojim sinovima usade poštovanje prema radu i novcu. 

  • Gordon Remzi(Google)

Gordon Remzi (Ramsay, 52), britanski kuhar i televizijska ličnost, koji je težak oko 281.968.430 KM, kaže da njegova djeca neće dobiti taj novac na raspolaganje jer ih on može samo ”iskvariti”.  

– Novac me nikad nije uzbuđivao. To nije moj ultimativni cilj i to se odražava na odgoj moje djece – kaže Gordon, koji, inače, ima četvero djece.