Imao visoku temperaturu i jak kašalj: Primljen uvečer u COVID bolnicu, umro ujutru

F8B13199 099D 4F02 8AC9 832080C5FB7F
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prema saznanjima portala Nova.rs, Spasić je u srijedu primljen na Infektivnu kliniku, u toku noći je priključen na respirator, a preminuo je jučer u prijepodnevnim satima.

O svojoj bolesti i iskustvu sa zdravstvenim sistemom Spasić je obavještavao pratioce, pa je tako u nedjelju 19.jula, napisao da je “prije osam dao dao bris i da još čeka rezultate”.

Jedan Spasićev prijatelj izjavio je za pomenuti medij da je pet dana prije prijema u bolnicu, Dragan imao visoku temperaturu i jak kašalj, ali da su ga iz ambulante vraćali sa riječima da “nije za bolnicu”.

ČITAJ JOŠ:  KUCZ ZDK od Oružanih snaga BiH dobila dva šatora i 200 kreveta sa ćebadima

U srijedu je primljen na intenzivnu njegu Infektivne klinike u KC Kragujevac, a jučer u prijepodnevnim satima porodica je obavještena da je preminuo.

Spasićev prijatelj navodi, da je prilikom prijemu na Infektivnu kliniku imao izuzetno nizak nivo saturacije i da su ljekari začuđeno pitali porodicu “šta ste čekali do sad”.

On objašnjava da je Spasić i pored lošeg zdravstvenog stanja sve vrijeme bio svjestan i da niko nije mogao da nasluti da će se bolest razviti tako brzo.

ČITAJ JOŠ:  Prosječna plata u RS-u veća nego u Federaciji BiH

“Dragan je uvijek bio pun optimizma i svi smo vjerovali da će ova bolest proći samo kao ‘malo jači kašalj’ i da će vrlo brzo izaći iz bolnice. I on je vjerovao u to. Sinoć se na društvenim mrežama zahvalio brižnim medicinskim radnicima, jutros smo se dopisivali, a sada ga više nema” u nevjerici priča njegov prijatelj.

Građani Topole zatečeni su iznenadnim gubitkom i brzim razvojem bolesti kod ovog, kako navode, velikog i iskrenog ljubitelja sporta, koji je u svojoj karijeri novinara i snimatelja doprinio razvoju šumadijskih sportskih klubova.

ČITAJ JOŠ:  Koronavirus zvanično proglašen pandemijom

Prema posljednjim informacijama Instituta za javno zdravlje iz Kragujevca, na teritoriji Šumadije za dva dana otkriveno je 118 novih slučajeva korona virusa od kojih je devet iz Topole.

GODISNJICA
MARKETING