Incident u bh. gradu: Pogledajte kako je dječak na električnom trotinetu iščupao rampu

Incident u bh. gradu: Pogledajte kako je dječak na električnom trotinetu iščupao rampu

Na pružnom prelazu Vrbanja u Banjoj Luci ponovo je zabilježen incident prelaska preko pruge uprkos činjenici da su zvučni signali najavljivali dolazak voza, a rampa bila spuštena.

Kao što se vidi na snimku koji su danas objavile Željeznice RS, mladi korisnik električnog trotineta tokom vikenda iščupao je spuštenu rampu i na taj način, osim što je ugrozio svoju bezbjednost, nanio štetu imovini ŽRS.

Nerijetko se vozači drumskih vozila, biciklisti, pješaci a sada i korisnici električnih trotineta, ogluše na sva upozorenja i signalizaciju koja najavljuje dolazak voza, nesvjesni opasnosti kojoj su izloženi.

Željeznice RS ovaj put apeluju i na roditelje, da u komunikaciji sa svojim mališanima ukazuju na važnu činjenicu, da su kao učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te se obavezno zaustave ispred putnog prelaza”, kažu iz ŽRS.

Dodali su da lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nesreća, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima, prenosi SrpskaInfo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE