Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj povećana za 14 posto

Screenshot 1 105

Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj za devet mjeseci ove godine zabilježila je rast od 14 posto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Zavod za statistiku Republike Srpske.

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u septembru ove godine u odnosu na isti mjesec lani veća je za 8,1 posto.

Prema industrijskim oblastima u posmatranom periodu, u prerađivačkoj industriji ostvaren je rast od devet posto, u oblasti važenja ruda i kamena rast od 2,3, dok je u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji zabilježen pad od 0,1 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u RS-u u septembru u odnosu na august manja je za 2,2 posto, a posmatrano prema oblastima u tom periodu jedino je u prerađivačkoj industriji ostvaren rast od 1,9 posto.

Broj radnika u industriji RS-a u septembru u odnosu na august veći je za 0,3 posto, dok je broj zaposlenih za devet mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine manji za 1,5 posto.

IZVORSrna
Prethodni članakDržavljanin BiH uhapšen zbog saobraćajne nesreće s troje poginulih
Sljedeći članakMaterazzi: Džeko je pravio u razliku u svakoj ligi, u Wolfsburgu je mogao sam igrati