Influenser preminuo nakon snimanja izazova: Popio je četiri flaše votke

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Influenser Sankviange (Sanqiange, 34) preminuo je nakon što je tokom prijenosa uživo na kineskoj verziji TikToka Douyin popio više od četiri boce baijiua, takozvane kineske votke.

On je pio jednu za drugom bocu bez prestanka.

Pronađen je mrtav za stolom u domu prijatelja kasnije tog poslijepodneva.

Prijatelj prezimena Zao (Zhao), rekao je da se u to vrijeme više od 100 ljudi prijavilo u online chat sobu kako bi pratilo pothvat influensera. Rekao je i da je Sankviange počeo emitirati uživo nakon što mu je prije četiri godine propao poslovni pothvat te se specijalizirao za online takmičenja u kojima su učesnici pokušavali nadmašiti jedni druge u ispijanju baijiua.

Drugi video koji je kružio internetom iz ranijeg prenosa pokazao je Sankviangea kako ulijeva dvije boce baijiua u ogromnu čašu za vino koju je podigao s obje ruke prije nego što je sve popio. Zhao je rekao da je Sankviange nedavno počeo emitirati live streamove iz sobe koju mu je dao prijatelj nakon što je primio pritužbe na buku od svojih susjeda.

Program kobnog prijenosa uživo tekao je bez vidljivih problema i nijedan učesnik nije prijavio nikakvu zabrinutost. Međutim, kada se Sankviangeov prijatelj vratio kući kasnije tog dana, zatekao ga je nepomičnog i bez pulsa.

– Jako je tužno što je umro sam – rekao je Zao.