Inspektori izrekli 202.000 KM kazni ugostiteljskim objektima na Jahorini i Trebeviću

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Inspektori Porezne uprave RS-a nedavno su sproveli trodnevnu akciju pojačane kontrole poreskih obveznika na području Jahorine, sa akcentom na kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i kontrolu prijavljivanja radnika.

Kontrole su izvršene na osnovu prijava i informacija prikupljenih sa terena, a prema kojima se došlo do određenih indicija da pojedini poreski obveznici na području Jahorine ne prijavljuju sav prihod , te da ne prijavljuju radnike.

ČITAJ JOŠ:  Poreznici RS-a na Trebeviću zapečatili ugostiteljski objekat visokog funkcionera SDS-a

Kako navode iz Porezne uprave RS-a, u akciji su angažovana 22 inspektora a za tri dana izvršene su 53 posebne kontrole te je tom prilikom izdat 31 prekršajni nalog, od čega 20 prekršajnih naloga za pravna lica i 11 prekršajnih naloga za samostalne preduzetnike.

Nakon kontrole, 26 prekršajnih naloga izrečeno je za neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i pet prekršajnih naloga za neprijavljivanje radnika u jedinstveni sistem naplate doprinosa. Inspektori su zatekli i šest neprijavljenih radnika.

ČITAJ JOŠ:  Bh. planina je veliko gradilište: U novom hotelu posao za 50 radnika

Zbog utvrđenih nepravilnosti, inspektori su izdali prekršajne naloge na ukupan iznos kazni od 202.000 KM, a u zvaničnom saopštenju navedeno je da su kažnjeni: “Max” Jahorina, “Viktorija” Sokolac, Restoran “Trebevićki raj” Trebević, “Rajska vrata”, “Vila Andrea” Trebević, “Stanišić” d.o.o. PJ Restoran “Brus” Trebević, “Lavina” Jahorina, zatim “Bord 20” Jahorina, “Luing”, PJ “Centrala” Jahorina te “Ski feniks” Jahorina.

Nakon ovih kontrola, inspektori su izrekli i 21 usmeno rješenje mjere zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 i 30 dana.

ČITAJ JOŠ:  SRAMOTAN SLUČAJ U BIH: Obavljali namaz pa dobili kaznu 100 KM

“Pozivamo poreske obveznike da poštuju zakonske propise i da svoju dobit grade na pružanju kvalitetnijih usluga građanima, u zakonskim okvirima i fer tržišnoj utakmici, a ne na izbjegavanju svojih poreskih obaveza. Cilj nije kažnjavanje poreskih obveznika, već stvaranje lojalne konkurencije, odnosno da svi u Republici Srpskoj posluju pod istim uslovima”, poručio je Goran Maričić, direktor Porezne uprave RS-a.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING