instagram drustvene mreze mobitel us 11nov
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 11, 2021 @ 17:30
KATEGORIJA: Internet / Zabava
FIXGEHALT

Šef Instagrama Adam Mosseri najavio je kako je ova kompanija počela testiranje nove funkcije ove sedmice pod nazivom “Uzmi pauzu”.

NER FIT

Ova opcija će korisnike podsjetiti da uzmu pauzu od aplikacije nakon 10, 20 ili 30 minuta korišćenja.

Kompanija je ranije rekla da istražuje podsjetnike “Uzmi pauzu”.

Mosseri je, na primjer, spomenuo nadolazeći dodatak kada je komentarisao odluku Instagrama da pauzira razvoj verzije svoje usluge za mlađe korisnike, Instagrama za djecu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

On je naveo Instagramove planove da ugradi “podsjetnike”, poput “Uzmi pauzu”, kao primjer kako Instagram rješava probleme u vezi s utjecajem njegovog proizvoda na mentalno zdravlje korisnika.

Dobar primjer je i društvena mreža TikTok koja ima opciju za korisnike podsjetnika da kontroliše, prilagodi ili isključi trajanje aplikacije. 

Radi se o umetanju videa u sadržaje korisnika koji sugeriše da je vrijeme za pauzu, kada korisnik dugo vremena skroluje, piše TE.

TikTok takođe koristi influensere sa milionima pratilaca da izdaju ova upozorenja, koja mogu biti efikasnija od običnog obavještenja.

Instagramova opcija “Tako a break” će za početak imati ograničen broj korisnika jer je u fazi testiranja, a narednih mjeseci bi kampanja trebala biti javna.

LIDER