Portal 072info

Internacionalni prijateljski susret: Rukometaši “ČELIK JUNIOR-a” protiv RKHM DUBROVNIK (HR)

Seniorski tim škole rukometa “Čelik Junior”, a koji se takmiči u Prvoj rukometnoj ligi Bosne i Hercegovine, nalazi se pri kraju fizičkih priprema pred narednu sezonu.

Po okončanju priprema za sticanje fizičke snage, uslijedit će treninzi sa loptom dva puta dnevno, a predviđen je i niz kontrolnih susreta od kojih je prvi već u subotu (3. septembar).

“Kao nama najvažniji kontrolni susret izdvojit ćemo onaj protiv hrvatskog prvoligaša, Rukometnog kluba hrvatske mladeži “DUBROVNIK”, a koji je predvođen Zlatanom Saračevićem. Utakmica će se igrati u ponedjeljak, 19. septembra pred zeničkom publikom.” – Čelik Junior.

Prva liga Bosne i Hercegovine počinje za otprilike mjesec dana, a biće jača za Gradačac, Gračanicu, Slobodu i Krivaju 2. To su nove četiri ekipe koje će vjerujemo, pojačati kvalitet lige, te povećati broj utakmica.

“Naš cilj je da igramo što jače i kvalitetnije utakmice, te da našim mladim momcima pružimo veliki broj istih, jer je to prilika da pokažu ono što su naučili kroz treninge. Mladi seniorski sastav naše ekipe, a koji u svojim redovima ima i reprezentativce Bosne i Hercegovine, će u svakoj utakmici dati sve od sebe, te se potruditi izboriti pobjedu.” – kazao je trener ekipe, Zeljko Vladimir.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Počitajte još

Firmi Emg d.o.o. iz Zenice potrebni radnici

Redakcija

U protekla 24 sata: Tri krađe u Zenici

072info

Muftija ef. Dizdarević upriličio prijem za zeničke humanitarce

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box