Portal 072info

Internacionalni prijateljski susret: Rukometaši “ČELIK JUNIOR-a” protiv RKHM DUBROVNIK (HR)

Seniorski tim škole rukometa “Čelik Junior”, a koji se takmiči u Prvoj rukometnoj ligi Bosne i Hercegovine, nalazi se pri kraju fizičkih priprema pred narednu sezonu.

Po okončanju priprema za sticanje fizičke snage, uslijedit će treninzi sa loptom dva puta dnevno, a predviđen je i niz kontrolnih susreta od kojih je prvi već u subotu (3. septembar).

“Kao nama najvažniji kontrolni susret izdvojit ćemo onaj protiv hrvatskog prvoligaša, Rukometnog kluba hrvatske mladeži “DUBROVNIK”, a koji je predvođen Zlatanom Saračevićem. Utakmica će se igrati u ponedjeljak, 19. septembra pred zeničkom publikom.” – Čelik Junior.

Prva liga Bosne i Hercegovine počinje za otprilike mjesec dana, a biće jača za Gradačac, Gračanicu, Slobodu i Krivaju 2. To su nove četiri ekipe koje će vjerujemo, pojačati kvalitet lige, te povećati broj utakmica.

“Naš cilj je da igramo što jače i kvalitetnije utakmice, te da našim mladim momcima pružimo veliki broj istih, jer je to prilika da pokažu ono što su naučili kroz treninge. Mladi seniorski sastav naše ekipe, a koji u svojim redovima ima i reprezentativce Bosne i Hercegovine, će u svakoj utakmici dati sve od sebe, te se potruditi izboriti pobjedu.” – kazao je trener ekipe, Zeljko Vladimir.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Počitajte još

ZENICA Počelo s radom Savjetovalište za brak pri Medžlisu: Pomoć za bračne dileme

072info

U Zenici održan festival domaćih rakija “Zlatni čokanjčić“

072info

Jasmin Hadžić: Za Vedatora i nas svaki dan je 15. februar

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box