INTERNET VIŠE NIJE ISTI: Jeste li primijetili ovu promjenu?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

“Ovo smo napravili kako bi korisnici brže i jednostavnije pronašli željene rezultate koji su laki za čitanje i navigaciju na manjim ekranima”, stoji u službenom priopćenju.

Google je ove sedmice promijenio određene stvari na svom mobilnom internetskom pretraživaču. Naime, od sada će se stranice koje nisu označene kao “mobile-friendly”, odnosno nisu optimizirane za mobilne telefone, nalaziti na mnogo nižim pozicijama nego ranije, piše Dnevno.

Ako više u rezultatima Googlea na mobilnom telefonu ne vidite određene stranice, glavni razlog je upravo ova promjena. Ovo bi mnogim tvrtkama drastično moglo utjecati na posao, a mnogi su Googleovu najnoviju promjenu nazvali “mobilni armagedon”.

Google od svih stranica želi da se učitavaju brzo i da su lake za navođenje na mobilnim uređajima, što će za rezultat imati veću ocjenu i pojavljivat će se češće u rezultatima.

“Ovo smo napravili kako bi korisnici brže i jednostavnije pronašli željene rezultate koji su laki za čitanje i navigaciju na manjim ekranima”, stoji u službenom priopćenju poznate internetske kompanije.