Irfan Čengić: Dobili smo nož u leđa

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Hoće li se SDP povući iz Osmorke ili će formirati novu koaliciju, neke su od opcija koje su na stolu. Zadnja sjednica Doma naroda Federacije BiH pokazala je sve slabosti ove koalicije, piše O kanal.

SDP je, piše O kanal, činio previše ustupaka za sve stranke u Osmorci i sada je izigran. Narednih dana održaće se sastanak u samom SDP-u, ali i sa predstavnicima stranaka Osmorke. Tada će se više znati o budućnosti Osmorke.

Zvaničnik SDP-a i zastupnik u Domu naroda FBiH Irfan Čengić smatra da su koalicioni partneri zabili SDP-u “nož u leđa”. 

– Petak je pokazao jednu nekorektnost prema SDP-u koji često prepušta svoje pozicije, sad iz kojih razloga, to morate pitati rukovodstvo stranke. SDP je najveća stranka, sama ima glasova koliko ostali, skoro pa zajedno i koja nosi ovu priču. Nikakva vlast bez SDA nije moguća bez SDP-a. Dakle jedini koji svoj politički kapital ulažemo je SDP, a onda dobijemo nekim i krupnim stvarima ali i sitnicama nož u leđa – kazao je Irfan Čengić iz SDP-a.


GODISNJICA
MARKETING