Isak nakon zajedničke sjednice: Saradnjom možemo ostvariti rezultate u brorbi protiv kriminala

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak izjavio je nakon zajedničke sjednice Vlade Federacije BiH i Vlade RS kako će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS intenzivirat saradnju u borbi protiv svih oblika kriminaliteta.

Policijska obuka

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH i Vlade RS usvojen je zaključak o tome da je potrebno nastaviti saradnju između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u oblastima definisanim protokolim, memorandumima i sporazumima, a u cilju intenzivnije borbe protiv svih oblika kriminaliteta kao i da je potrebno intenzivirati saradnju u oblasti policijske obuke.

Intenzivnija borba

Tim povodom ministar Isak izjavio je kako će FMUP i MUP RS u narednom periodu pristupiti zaključivanju novih protokola o saradnji s ciljem intenzivnije borbe protiv svih pojavnih oblika kriminaliteta.

– Samo zajedničkim radom i intenziviranje saradnje policijskih organa možemo ostvariti rezultate u oblasti borbe protiv kriminala i korupcije. I Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saglasni su s tim da je potrebno ostvariti saradnju i na polju policijske obuke kako osnovne isto tako i specijalističke – kazao je ministar Isak.