Isak uručio diplome polaznicima obuke „Borba protiv korupcije“

Isak uručio diplome polaznicima obuke „Borba protiv korupcije“

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, danas je prisustvovao promociji i dodjeli diploma povodom završene obuke „Borba protiv korupcije“ u prostorijama Policijiske akademije Federalnog MUP-a.

Obuka je organizovana u saradnji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i organizacije Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA, a istu je provela Turska međunarodna akademija za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (TADOC). 

Obuku, koja je započela 15. aprila 2024. a završila 19. aprila 2024. godine, pohađalo je  12 polaznika, od toga 10 polaznika iz KMUP-ova i dva polaznika Federalne uprave policije.

Ministar Isak čestitao je polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenoj obuci i zaželio da stečena znanja i razmijenjena iskustva primjene u svojoj policijskoj praksi. Zahvalio se međunarodnoj organizaciji TIKA koja već dugi niz godina značajno doprinosi unaprjeđenju edukativnog programa iz oblasti sigurnosti.Također se zahvalio Turskoj međunarodnoj akademiji za borbu protiv droge i organizovanog kriminala na provedenoj obuci, kao i predavačima Ozdemir Ramazan, Yuzbasi Oguzhan i Yaramis Mehmetfatih koji su nesebično svoje znanje podijelili sa polaznicima.

Promociji i dodjeli diploma prisustvovali su direktor TIKA-e Erdinç Işik i atašei za sigurnost pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Mehmet Erdugan i Ali Durmaz.

Saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA nastavlja se u toku godine u skladu sa zaključenim Memorandumom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS