Portal 072info

ISIL prijeti Balkanu: Nismo vas zaboravili

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ne tako nam Alaha, nismo zaboravili Balkan, nismo ga zaboravili i nećemo ga, Alahovom dozvolom, zaboraviti. Samo smo bili malo zaokupirani i evo nas sada se ponovo vraćamo, navode pripadnici ISIL-a u najnovijim prijetnjama objavljenim u magazinu u izdanju za Balkan.

Oni u prijetnjama poručuju da nisu zaboravili Srbe i ubijanje muslimana u BiH i na Kosovu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Navode da Srbima nisu zaboravili ono što su uradili u Srebrenici i drugim mjestima, te da ne praštaju uništavanje njihovih mesdžida i kuća.

U posljednjem izdanju magazina Rumiyah, islamisti Srbima poručuju sa sa njima imaju jako dug i neriješen račun, koji će, prijete, platiti svojom krvlju. U prilog tome navode stradanje Srba u Libiji misleći na dva radnika ambasade Srbije koja su oteta i ubijena i srpskog konzula koji je nedavno preminuo nakon saobraćajne nesreće koju je doživio.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

ISIL u prijetnjama nije izostavio ni Hrvate navodeći da se i oni nalaze u njihovom sjećanju uz poruku da je i krv Hrvata prljava i dozvoljena kod islamista.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ne tako nam Alaha, nismo vas zanemarili, niti smo vas zaboravili. Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolijevanje krvi i paljenje kuća po Bosni. Zar ste mislili da je to sve svršilo?”, poručuje ISIL u najnovijim prijetnjama upućenim Balkanu.

POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Islamisti poručuju Hrvatima da nije sve gotovo povratkom u njihove kuće i da se nije sve završilo, jer su, kako navode, i njihove ruke uprljane krvlju muslimana.

U prilog svojim prijetnjama navode ubistvo hrvatskog državljanina u Sinaju, koji je prvo otet,a nakon toga i ubijen pred kamerama ISIL-a.

Prijetnje islamista upućene su i kako kažu murtedima odnosno otpadnicima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Albaniji, Kosovu i Makedoniji uz prijetnju da nema rupe ili gnijezda u koje se mogu od njih sakriti.

“Vaša krv je nama draža i slađa od krvi Srba i Hrvata”, poručuju islamisti uz prijetnju da da dolaze sa sabljama o bodežima i da neće stati dok se ne vrate u islam.

“A znate li za Francusku i Njemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale, pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac, pa su ostale ponižene”, navodi se između ostalog u novoj prijetnji ISIL-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prijetnje je komentarisao i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić navodeći da ministarstvo ima informaciju o prijetnjama ISIL-a Srbima i Hrvatima na Balkanu.

Mektić je rekao da imaju informaciju o tome, da ministarstvo bezbjednosti radi na tom slučaju i na gašenju tog portala.

Fokus.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6