Portal 072info

Isplata penzija u FBiH za novembar počinje u subotu i ponedjeljak

Isplata penzija za novembar, koja se realizira putem pošta, počinje u subotu 6. decembra, dok će isplata penzija na bankama započeti u ponedjeljak, 8. decembra 2014. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odoora Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša iznosi 2.174,48 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH,bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za novembar s uračunatim troškovima, iznose oko 153 miliona KM.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Federalnog zavoda za period od 1. januara do 30. septembra 2014. godine kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o internoj reviziji i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o internim kontrolama-internim kontrolnim postupcima, navodi se u saopćenju Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME