Isplata penzija za februar počinje 6. marta

Isplata penzija za februar počet će u ponedjeljak 6. marta, odlučeno je u ponedjeljak u Mostaru na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 maraka, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih pododica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanih boraca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za februar, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna maraka.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio godišnji obračun i izvještaj o finansijskom poslovanju Zavoda za 2016., navodi se u saopštenju.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio godišnji obračun i izvještaj o financijskom poslovanju Zavoda za 2016., navodi se u saopštenju.

fokus.ba