Ispovijest druga dječaka koji je skočio kroz prozor škole: Preminuo mi je na rukama

Hitna hrvatska septembar2021 Twitter
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Danas u 13 časova u južnobanatskom selu Kačarevo biće sahranjen Sava F. (14), učenik osmog razreda OŠ “Žarko Zrenjanin”, koji je u srijedu izvršio samoubistvo skokom kroz školski prozor.

Ta stravična scena bespomoćnog tijela kako leži na travnjaku i dalje među učenicima budi jezu.

Iz glave ne može da je izbriše ni jedan od Savinih najboljih drugara, na čijim je rukama i izdahnuo.

Vidno uznemiren, on je “Novostima“ ispričao kako su izgledali posljednji trenuci Savinog života.

“Kada je zvonilo za kraj posljednjeg časa, krenuo sam ispred škole da se nađem sa Savom, jer smo imali dogovor da odemo na piće. Tek što sam napustio učionicu u prizemlju, neko je počeo da viče: ‘Sava je pao’! Dotrčao sam do prozora i vidio ga kako nepomičan leži na travnjaku, okrenut stomakom ka zemlji i ispruženih ruku”, rekao je dječak za “Novosti”.

Zajedno sa još jednim drugom je, kaže, iskočio kroz prozor i pokušao da pomogne Savi. U tom trenutku još je davao znake života.

“Pokušao je da izgovori naša imena, ali nije mogao da priča, jer mu je vrat pukao na pola. Sve vrijeme je pljuvao krv. Ubrzo mu se tijelo samo opustilo. Izdahnuo je na mojim rukama. Ni vještačko disanje, ni naše dozivanje, ništa nije pomoglo”, ispričao je dječak.

Ova tragedija dogodila se nakon što je Sava F. zajedno sa svojom majkom bio na razgovoru kod direktorke škole Slobodanke Đukić.

Navodno, majka je na sastanak došla kao član roditeljskog savjeta u vezi sa organizacijom nekog događaja, a Sava je “usput“ prisustvovao zato što je loše uradio probni završni ispit.

Zbog tog sastanka je i zakasnio na čas njemačkog, nakon kog je, iz za sada nejasnih razloga, iskočio kroz prozor sa drugog sprata i otišao pravo u smrt.

Novosti