Ispovijest Tijane Ajfon nakon presude: Pokazala sam ko sam i šta sam

tijana 696x519 1

Nakon što je danas u Sudu BiH srbijanska starleta Tijana Ajfon sklopila sporazum sa Tužilaštvom BiH i priznala da je dvije Beograđanke navodila na prostituciju, u ispovijesti za Avaz TV je kazala “da ona nije od toga posla”, “da nije takva djevojka”.

– Nisam zadovoljna presudom ali je bitno da sam pokazala ko sam i šta sam a šta su ovi drugi – kazala je Tijana Ajfon za Avaz TV.

Otkrila je i šta očekuje u narednom periodu.

– Samo mir u svijetu. Ja sam odležala mjesec ostalo je još jedanaest – kazala je starleta Tijana Ajfon.

Podsjetimo, u predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz članka 187. Kaznenog zakona BiH, optužena je, u prisustvu odvjetnika, u cijelosti sporazumno priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH. Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivnje – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužena je lišena slobode u mjesecu svibnju / maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva „Kristal“.

Prethodni članakDrama u BiH: Pas izgrizao djecu, otac dječaka spasio mališane
Sljedeći članakBiH očekuje pomoć Evropske unije u nabavci vakcina