Ispraćena 51. generacija maturanata Medicinske škole (FOTO)

Foto: Benjamin Hazić
Podijelite vijest

Medicinska škola u Zenici osnovana je 1959. godine i u njoj su obrazovani učenici različitih stručnih zvanja od kojih posebno treba istaći stručno zvanje medicinska sestra- tehničar koje konstantno postoji u ovoj školi. 

I ova zenička škola iz godine u godinu ispraća veoma uspješne generacije koje se kasnije izgrade u ugledne građane zahvaljujući kojima se mnogi životi ne ugase. Ponos profesora i roditelja večeras se uputio na proslavu svoje maturske večeri koja još uvijek traje, a kako saznajemo maturanti su zagrljeni, pjevaju i vesele se. Dok se u jednom trenutuku raduju što su na stanici za svijet odraslih s druge strane se polako useljava nostalgija za svim onim trenucima koje su proveli u klupi dijeleći svaki životni momenat sa drugom i/ili drugaricom.

Po završetku maturske večeri 51. generacije maturanta Medicinske škole bit će upriličen i after party u Libertasu gdje će posljednji put, svi zajedno na okupu, dočekati svitanje.

Dio atmosfere iz hotela Dubrovnik gdje je matura i upriličena pogledajte u fotogaleriji, a veliki broj fotografija očekujte uskoro na našoj Facebook stranici. 

[flagallery gid=328]