Ispraćena sedamnaesta generacija maturanata Druge gimnazije (FOTO)

Podijelite vijest

 

Maturanti Druge gimnazije u Zenici doživjeli su nezaboravnu noć koju svaki učenik srednjoškolac pamti do kraja svog života budući da matursko veče ima snažnu simboliku. Tako se pet razreda, tačnije 129 učenika, sedamnaeste generacije Druge gimnazije uputilo u hotel Dubrovnik gdje su posljednji put svi zajedno na okupu. Oduvijek se govorilo kako maturski rastanak ni u pjesmi nije jednostavan, tako da su se maturanti Druge gimnazije uistinu teško rastali od prijateljstva koje potiče iz školske klupe, a kojem je jednoga dana morao doći “kraj”.

Proslava maturske večeri koja će trajati dugo u noć već sada je ponudila bogat muzički program, a na samom početku večeri upriličena je dodjela priznanja za one učenike koji su se pokazali najboljima a kojih je bilo veliki broj, dok je posebno upečatljiv bio prigodan govor upućen učenicima od strane direktorice Diane Bešić koja je uputila korisne savjete svim maturantima koji nastavljaju svoj životni put i prolaze kroz period kada je svaki dobronamjerni i koristan savjet od iznimne važnosti.

“Večeras se opraštamo od još jedne, sedamnaeste, generacije maturanata Druge gimnazije možda čak i bolje od prethodne o čemu govori prosječna ocjena koja iznosi 4,35. Prolaznost ove godine je 100 %, a žao mi je što matursko večer proslavljamo u ovakvoj situaciji budući da svi znamo šta se desilo BiH i regionu. Ipak, naši učenici su već do sada ali će svakako i ubuduće pomogati u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, a ja samo mogu kazati da smo mi večeras u mislima sa svima onima koji se nalaze u teškoj situaciji” – kazala je direktorica Druge gimnazije.

Tako će ova matuska noć pored ugodnog druženja, pjesme i muzike ostala zapamćena i po izuzetno korisnim savjetima što ukazuje na to da se direktorica Bešić pobrinula za svaki detalj kada govorimo o organizaciji ove večeri.

Po završetku maturske večeri bit će upriličen i after party što je još jedan od pokazatelja kako njih 129 nije željelo otići kući tek tako i oprostiti se od svojih prijatelja. Ni prisutni profesori i razrednici nisu uspjeli sakriti emocije budući da kroz četiri godine provedene sa svojim učenicima zaista ostvare jaku vezu koja se najednom, preko noći, prekine. Međutim, nisu krili sreću i ponos na još jednu uspješnu generaciju maturanata koja će svoje obrazovanje nastaviti te što će se, kao što je to slučaj prethodnih generacija, upravo maturanti Druge gimnazije izgraditi u akademske građane i utjecajne ljude ovog grada koji su ujedno i naša budućnost.

Kako to trenutno izgleda pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića, a uskoro sve fotografije i na našoj Facebook stranici kao i još mnoštvo novih fotografija koje ćemo zabilježiti tokom noći. Valja istaći kako se tokom večeri prikupljala i novčana donacija za maturante Druge gimnazije koji su ugroženih nakon nepogoda koje su se desile proteklih dana.

[flagallery gid=327]