Istraživanje koje je trajalo 13 godina pokazalo kako pivo utiče na zdravlje

pivo unspkash
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Istraživanje je sprovođeno od 2007. do 2020. godine, a tim naučnika u Španiji došao je do zanimljivih zapažanja o uticaju ovog alkoholnog pića na zdravlje.

Neke od studija koje su naučnici pregledali ukazuju na to da sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je potražnja za bezalkoholnim pivom veća nego ikad, ovo je dobra vijest i za one koji vole pivo, ali izbjegavaju alkohol.

ČITAJ JOŠ:  Proizvodnja bezalkoholnog piva u posljednjih 10 godina gotovo se udvostručila

Još jedan zaključak do kojeg su tokom istraživanja došli je to da umjerena kozumacija piva ima dobar uticaj na zdravlje.

Jedno pivo dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde naučnici.

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopšte pod većim rizikom od razvoja nenormalnih nivoa glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Pivo je dobro za gustoću kostiju

Ako posmatramo gustoću kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su, čak i malo konzumirali pivo, u znatno manjoj opasnosti.

ČITAJ JOŠ:  “Ljepljenje uz branik” i nervira i opasno

Ponudili su i naučno objašnjenje za ovu činjenicu: “Drugi sastojci piva djeluju u sinergiji sa silikonom i stimulišu osteoblastične ćelije koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelariziranje kostiju i zuba.” https://b71bccf5b01c5c495c767d9d9b9c2777.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Pivo može uticati na niži holesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže u razvijanju dobrog holesterola i regulisanju proizvodnje onog lošeg u tijelu, zahvaljujući velikom udjelu antioksidansa.

Važno je dodati da se ovo događa kada se konzumira vrlo mala količina piva, prenosi porral EatThis.

GODISNJICA
MARKETING