Iz osvete djevojci napravio lažni Facebook profil i priredio joj “pakao”: Odveo me u Bosnu i…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Lažni Facebook profil koji je kao osvetu bivšoj partnerici otvorio ostavljeni mladić, inače osoba otprije u sukobu sa zakonom, uklonjen je nakon napisa u “Slobodnoj”.

To je, međutim, tek djelić drame koju je zbog emocionalno povrijeđenog bivšeg partnera pretrpjela mlada žena i majka V.H. (22) iz Splita; a nakon što je dobila podršku čak i prijatelja i poznanika svojeg donedavnog dečka, odlučila se potpuno otvoriti i za “Slobodnu Dalmaciju” ispričati sve što je proživjela od maja prošle godine, kad je i započela njezina drama

Napomenimo da je naša mlada sagovornica inače majka djeteta nešto starijeg od godinu dana, koje je, na žalost, zajedno s njom proživjelo veći dio te mučne epizode.

– Nisam bila u braku, nego u dugogodišnjoj vezi s momkom nešto mlađim od mene, s kojim sam zanijela i rodila. Oboje smo, priznajem, bili nespremni za stupanje u brak, pa smo vezu raskinuli kad se naše dijete rodilo, a ja sam s njegovih navršenih devet mjeseci započela i ljubavnu vezu s ovim nesretnikom koji mi je pokušao uništiti život. Poznavali smo se dulje vrijeme jer oboje živimo u gradskom središtu, znala sam za njega da je pomalo mutan tip, ali nije me bilo previše briga za to kako i od čega živi.

Započeli smo vezu prije prošlog ljeta, u svibnju, i oboje smo se zaljubili; ta je lažna idila potrajala mjesec-dva, čak smo zajedno bili na ljetovanju na Korčuli, on, ja i moje dijete, kao neka sretna patchwork-porodica. On je inače također otac malog djeteta i zbog toga mi je još više nepojmljivo ono što mi je kasnije priredio – s gorčinom se prisjeća sugovornica, piše “Slobodna Dalmacija”.

– Osjetila sam da problemi počinju kad je počeo pritisak na mene zbog mojih neizbježnih kontakata s biološkim ocem moga djeteta, budući da smo u fazi njegova odrastanja i podizanja dužni, dakako, surađivati. On (podaci poznati redakciji, n.a.) to nije mogao podnijeti, pa mi je počeo zabranjivati izlazak iz kuće, čak i odlaske u autoškolu; napominjem da smo se dosta brzo odlučili na zajednički život u unajmljenom stanu na Žnjanu, što se pokazalo kao kobna greška broj dva.

Alarmantna situacija, pak, snašla me je u Zagrebu, kad me je nagovorio da odemo tamo na par dana, nakon čega me jedva pustio u Split po dijete; zbunjena njegovim ponašanjem i planovima, pristala sam vratiti se s bebom vlakom u Zagreb, gdje je on unajmio stan na Laništu, u još neuseljenoj novogradnji i tamo me je uglavnom držao zaključanu. I inače me nikamo nije puštao samu, a uzeo mi je i mobitele, te je hakirao moj profil na društvenoj mreži kako bi cijeli moj život držao pod kontrolom. S vlastitom majkom mogla sam razgovarati samo pred njim – potreseno se prisjeća mlada mama, inače osoba dobro situiranih razvedenih roditelja.

– Počela sam gubiti kontrolu, osjećati strah za bebin i svoj život. Počeo je ozbiljno prijetiti meni i ljudima iz moje okoline – kazuje oštećenica, koju je u tom proživljenom bunilu i konstantnom strahu bivši partner čak odveo i u Bosnu, odakle se, veli, jedva izbavila.

– Trebali smo ići u Zagreb, vodila sam i bebu, bila je večer i mi smo tijekom vožnje usnuli. Kad sam se prenula iz sna i ugledala natpis “Posušje”, znala sam da sam opet prevarena, počele su mi se tresti ruke i noge. Odveo nas je u Sarajevo, opet u neku unajmljenu kuću; pripremao je teren za bijeg od hrvatskog pravosuđa jer je presuda protiv njega u međuvremenu postala pravomoćna.

Na jedvite jade uspjela sam ga umoliti da mi dopusti da se vratim u Split, gdje me je čekao važan sastanak u Centru za socijalnu skrb zbog djeteta. Iz Sarajeva u Split vozio me je njegov prijatelj, osoba od povjerenja, i premda je prema meni bio korektan molila sam Boga da nas na granici zaustavi policija, da mogu vrisnuti i reći da sam na prijevaru odvedena s bebom. Ipak, dočepala sam se Splita, što je najvažnije, a on je ostao gore – rezimira mlada žena, koja se u međuvremenu opet zbližila s ocem svojeg djeteta.

– Bivši se nikako nije mogao pomiriti s našim krajem, maltretirao je moje roditelje, prijateljice i sestru, a majčin broj čak je objavio na onom gnusnom profilu na kojemu se ja, kao, nudim muškarcima za 100 kuna. Poslije je meni i ocu mojeg djeteta slao prijetnje da će nas pronaći na Pelješcu, gdje smo otišli proslaviti Novu godinu…

Bila sam lakomislena i nisam trebala ući u tu vezu. No, za razliku od njega, sredila sam svoj život, dok on bježi od zatvora i svoj jad prosipa svuda uokolo. Žalim ga, ali ipak ću podići privatnu tužbu protiv njega za sve što je učinio meni i djetetu – najavila je mlada mama.