Portal 072info

Izbjeglička kriza odražava se na održavanje međunarodnih sportskih događaja

Izbjeglička kriza u regionu direktno se odražava i na održavanje međunarodnih sportskih događaja, te će doći do promjena u ekipama koje će učestvovati na ovogodišnjem Međunarodnom memorijalnom turniru za košarkašice “Amna Fazlić”. 

Ovaj turnir bit će održan tokom vikenda, a pokrenut je u znak sjećanja na tragično nastradalu mladu igračicu. 

Naime, ekipa mađarskog Szekszard otkazala je učešće u posljednji tren, jer će imati problema s prijevozom do Zenice  s obzirom na to da mora putovati preko teritorija Hrvatske, i ovu ekipu će na turniru zamijeniti ŽKK “Banovići”.
 
Osim promjene s učesnikom iz Mađarske, program memorijalnog turnira bit će proširen s novim ekipama i to beogradskog Partizana i sarajevskog Željezničara. 

Ekipa Partizana trebala je ovog vikenda nastupati na turniru u Puli, ali zbog blokade saobraćaja između Hrvatske i Srbije otkazala je učešće.

Protivnice beogradskoj ekipi bit će sastav sarajevskog Željezničara, a ova utakmici bi se trebala odigrati u subotu, u 15 i 30 sati, prije početka službenog programa turnira “Amna Fazlić”.

U ostalom subotnjem programu turnira, u 17.30 sati, igraju RMU Banovići – Budućnost Bemax Podgorica, a od 19.30 sati Čelik i Medveščak. U nedjelju, 27. septembra, u 14 sati je utakmica za treće mjesto, a u 16 sati finalna utakmica.

Fena

Podijelite članak