C255892E 64E9 49DA B7C1 2FCF35E62271
AUTOR: K.H.
DATUM: Oct 16, 2021 @ 6:03
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

SARAJEVO – Nakon što je V.H. (48) pronađen sinoć uboden u leđa u u sarajevskom naselju Kovačići, policija je uhapsila Sarajku D.R.Č. (46) i njegnog sugrađanina R.B. (59), koje dovode u vezu sa tim.

FIXGEHALT

Naime muškrac je pronađen u stanu u Radničkoj ulici a dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, u 19:45 sati obavijestio je pripadninke Policijske uprave Novo Sarajevo da se u stanu nalazi povrijeđena osoba.

“Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je povrijeđeno lice V. H., rođen 1973.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđeni je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je od strane ljekara konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nanesene oštrim predmetom u predjelu leđa, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se vezu sa ovom događajem mogu dovesti D.R.Č. i R.B. i oni su danas na području opštine Novo Sarajevo, pronađeni i uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.

LIDER