AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Milanka I. (60) iz Skobalja kod Smedereva nožem je izbola muža Milana (59) jer je odbio da joj da novac za cigarete.

Krvava porodična drama odigrala se oko 15 časova u dvorištu bračnog para, a samo pukom srećom je Milan preživeo napad. Milanka je uhapšena i određen joj je pritvor do 48 sati, dok je teško povređeni suprug zbrinut u bolnici. On je uboden u stomak i ruku, ali nije životno ugrožen.

Žitelji skobalja kažu da se bračni par poslednjih godina često svađao, i to tako bučno da su sve komšije to mogle da čuju.

– Više puta je i policija intervenisala. Od kada im je sin pre pet godina otišao da radi u Italiju, sve je eskaliralo u njihovoj kući. Milanka je psihički obolela još kao devojka. Milan je do pre 15 godina radio u Železari, a onda se odao alkoholu. Kad se napije, znao je i on da bude nezgodan, pa je tu bilo svega – kaže jedan žitelj Skobalja.

Buka i svađa čule su se i u noći pre krvavog obračuna.

– Svađali su se celu noć. Kad sam sutradan po podne video policiju i Hitnu pomoć ispred njihove kuće, znao sam da se nešto strašno dogodilo – kaže komšija i dodaje da je Milan tog popodneva sedeo za stolom u dvorištu, kad mu je prišla supruga i tražila novac za cigarete.

– Milan nije hteo da joj da. Milanka mu je tražila pare i drugi put, ali on ju je opet odbio. Kad mu je treći put tražila novac, a Milan joj rekao da ne može, njoj je pao mrak na oči. Zgrabila je nož i napala ga. Sreža da ga nije ubila! Ubola ga je u ruku dok je sedeo za stolom. Kad je ustao, pokušavajući da joj oduzme nož, zarila mu je sečivo u stomak – tvrdi ovaj meštanin.

Prve komšije nerado su pričale o krvavoj drami.

– Pustite to, ljudi… Milanka je bolesna od mladosti. Pre godinu i po dana bila je u bolnici i pustili su je. Pije lekove, kad ima para da ih kupi, a kad Milan neće da joj da novac, ona totalno otkači. Priča se po selu da je pre nedelju dana jurila neko dete i tražila mu novac za cigarete. I tada je dolazila policija, ali nikom ništa, pustili su je. Eto, sad je umalo ubila Milana. Mada ni on nije cvećka. Nezgodan je kad se napije, znao je i daje pretuče – rekla je komšinica.