Izbor delegata iz ZDK: SDA dobila dva, NiP i NES po jednog

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je izabrala delegate za Dom naroda Parlamentarne skupštine FBiH, iz reda bošnjačkog naroda izabrana su dva delegata iz SDA, jedan iz NIP-a i jedna iz NES-a.

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona vodio je aktuelni predsjedavajući Ćazim Huskić, a pred zastupnicima bila je samo jedna tačka dnevnog reda i to Izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine dostavljeno je 11 lista, a Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je izabrala četiri delegata iz reda bošnjačkog naroda, dva delegata iz reda hrvatskog naroda, dva delegata iz reda srpskog naroda. Zbog nepostojanja delegata iz reda Ostalih, on nije ni izabran.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Zastupnici su za delegate iz reda bošnjačkog naroda izabrali: Mirnesa Bašića (SDA), Fahrudina Čolakovića (SDA), Amru Babić (NIP) i Alminu Sivić (NES).

Iz reda hrvatskog naroda iz Skupštine ZDK u Dom naroda PSFBiH odlaze Ivo Tadić (HDZ) i Marina Mujkanović (SDP), dok će iz reda srpskog naroda u fotelje Doma naroda PSFBiH ići Mladen Simić (SDP) i Goran Bulajić (DF).

klix.ba

GODISNJICA
MARKETING