Izetbegović: Mi moramo povući poteze, bio bi grijeh mlade poslati u rovove

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da izbjegnemo rat, bio bi grijeh poslati mlade u rovove, kazao je, između ostalog, prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović tokom gostovanja na Radiju BIR.

Izetbegović je kazao da Dodik nastupa ‘drsko i hrabro’ i da baca ‘dimne bombice’. Poručio je da ‘mi trebamo povlačiti naše poteze’.

“Ovaj put je zadao 2030. godinu kao plan za cjepanje Bosne i Hercegovine, faktički za završetak onoga što su krenuli Krajišnik i Karadžić. Mi treba da povlačimo naše poteze”, kazao je prvi čovjek SDA.

ČITAJ JOŠ:  Zašto bi Zapad podržavao Bakirov islamizam?

Kaže da je rat sastavni dio historije, ‘ali da bi bio grijeh poslati mlade u rovove’.

“Život se sastoji i od življenja i od umiranja, ratovi su dijelovi historije, ali ja se nadam da ćemo svi biti dovoljno pametni da takav scenario izbjegnemo. Zaista bi to bio grijeh u odnosu na jednu mladu generaciju koje nema dovoljno u BiH, koja treba da zaradi sebi i staroj generaciji penzije, uvesti ih u rovove, da se tuku oko prostora kojeg ima previše, čitavi su gradovi iselili s Balkana”, rekao je Izetbegović.

ČITAJ JOŠ:  Je li Pivićev nastup na N1, dok traje sjednica o ukidanju pritvora Kasumoviću, direktan utjecaj na pravosuđe?

Dodao je ‘da se Dodiku jasno mora reći da više ovako neće moći’.

GODISNJICA
MARKETING