bakir izetbegovic
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, komentirajući danas aktuelnu političku situaciju, u Sarajevu je iznio i svoje mišljenje o tome postoji li mogućnost da se Milorad Dodik sastane sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

FIXGEHALT

– Mislim da hoće, jer Dodik tako krene emotivno, kaže teške i preteške riječi, pa onda reterira i tako ko zna koji put. Dakle, ja mislim da će se u Bosni i Hercegovini, kao nakon velikog zemljotresa, događati ti mali potresi, da će se polako to sve slijegati, nadolaziti. Da ćemo mi ovdje napraviti normalnu zemlju. Ne znam hoće li u tome učestvovati Milorad Dodik. Mislim da je prešao mjeru. Ali, ako se vrati u dobroj mjeri na one pozicije od prije 10, 15 godina, mogao bi biti jedan od onih koji će napraviti društvo gdje mu omladina ne odlazi. Gdje penzioneri se ne boje budućnosti i niskih penzija – rekao je Izetbegović i dodao:

– Mi smo odavno mogli biti ta zemlja da nije bilo ovakve neodgovorne politike koja je u principu dolazila od Milorada Dodika. Mogli su stari ljudi bolje živjeti, i omladina je mogla vidjeti jasniju perspektivu u Bosni i Hercegovini.

Kazao je i kako je trebalo da se članovi Kolegija oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine sastanu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, ali da je to odgođeno.

LIDER

– Trebali smo imati prekosutra sastanak ali neki su na odmoru, neki se ne mogu odazvati, tako da je odgođen Kolegij oba doma Parlamenta BiH, Zastupničkog i Doma naroda sa Scmidtom – rekao je Izetbegović.