Izetbegović: Ništa me ne može iznenaditi, moguće da i ja završim na crnoj listi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bakir Izetbegović danima već kao papagaj ponavlja jedno te isto i od SAD traži dokaze da je SDA kriminalna organizacija.

Šefa SDA očito teško pogađaju sankcije njegovom kućnom kvaziobavještajcu Osmanu Mehmedagiću, kojeg su SAD optužile za brojne kriminalne aktivnosti. Između ostalog i da je kroz saradnju s krimosima obogatio sebe i SDA.

Izetbegović je večeras na Federalnoj televiziji po ko zna koji put prepričavao svoj susret sa ambasadorom SAD u BiH Michaelom Murphyjem.

“Insistirao sam na par stvari koje su oni izrekli, teških kvalifikacija u odnosu na SDA. Da mi kontroliramo sudstvo i da smo krivi za disfunkiconalnost Federacije. Nisam dobio odgovor od njega. Tražio sam da u vezi nekih tvrdnji, povezanosti naših članova sa korupcijom, nisam ni tu dobio dogovor. Kazao je da će on to proslijediti Tužilaštvu. Od tada je prošlo pola godine i nema nikakve reakcije. Nema nikakvog dokaza.”

O sankcijama Osmanu Mehmedagiću kaže:

“Osvrnut ću se na najtežu, najkonkretniju kada je u pitanju SDA. Dakle da je gospodin Mehmedagić od kriminalaca dobio potporu novčanu za sebe lično i za svoju stranku, za SDA pretpostavljam. Ne možete čovjeku na čelo, na leđa staviti takav jedan biljeg, jednoj stranci, a da nemate dokaz. To je presuda faktički. U našim okolnostima je to presuda u odnosu na jednog čovjek i jednu stranku. Na jednog čovjeka koji je nagrađivan kao borac. Pa morate reći o čemu se radi. Dakle konkretno me zanima, prozivam po peti put američku stranu o čemu se radi. Ako se pokaže da smo mi imenovali čovjeka koji treba štititi zakon, a koji je zatim s kriminalcima ovu stvar uradio i ako se dokaže da je zaista SDA dobila neka sredstva od kriminalaca ja ću podnijeti konsekvence.